Miss Li

Miss Li heter egentligen Linda Carlsson, och föddes år 1982 i Borlänge. Sedan hon föddes som Linda Carlsson har hon dock blivit känd över hela Sverige (och utanför Sverige) som just Miss Li, hennes artistnamn.

Miss_Li_2012-07-15_001Miss Li är en av de artister som har lyckats slå igenom tack vare de ökade möjligheter till spridning som internet innebär. Hon började nämligen komponera egna låtar år 2006, och lade sedan ut dessa på Myspace. Där började hon snart bygga upp en ständigt växande skara fans, och under hösten 2006, samma år som hon började lägga upp sina låtar, fick hon ett skrivkontrakt. I november 2006 kom därför hennes debutalbum, Late Night Heartbroken Blues. På detta album kunde lyssnarna få ett tydligt smakprov av den pianodominerade blues och jazz-influerade musik som Miss Li skapar.

Sedan debutalbumet har Miss Li släppt ytterligare sju album, varav det senaste, Wolves, kom år 2013. Innan dess medverkade hon i underhållningsprogrammet Så mycket bättre, och gjorde där en tolkning av Pugh Rogefeldts ”Här kommer natten”. Hennes version av låten blev mycket populär, och placerade sig som etta på Digilistan. Flera av Miss Lis låtar har också använts i diverse internationella reklamfilmer och tv-serier, till exempel Weeds och Grey’s Anatomy.

Många artister strävar efter att slå igenom på den svenska musikmarknaden så som Miss Li har lyckats göra. Problemet är att man som artist i de allra flesta fall också är egenföretagare, vilket betyder att man måste lägga tid och energi på att driva sitt företag, samtidigt som man ska försöka etablera sig på musikmarknaden. Det finns dock en lösning som gör att man kan fakturera utan F-skatt på Frilansfinans.se. Då slipper man bokföring och momsdeklarationer, och kan istället koncentrera sig på att spela in en demo och sprida sin musik i sociala medier.

Leave a Comment

mts_howto