Arbetslösa sätter upp musikal

Våga satsa för att vinna, skulle kunna vara Stockholmsbaserade musikalföreningen Poffs motto. Utan en krona i finansiering bestämde de sig för att skapa de jobben som inte fanns och sätter nu upp sin sjätte produktion, Honk, i Farsta. Ett trettiotal utbildade musikalartister satsar allt för att nå sina drömmar. Allt från marknadsföring till regi och åtskilliga kostymer sköts av föreningen och pengarna tas ur egen ficka då man inte kunnat få kulturstöd. Enligt Koreograf Maja Malm är det värt allt slit eftersom att de älskar och tror på vad de gör.

Stort intresse för att få delta

noll kronor i budget men ett stort driv blev en musikal även denna gången. Trots att inte produktionen har några löner att betala ut har det varit ett stort intresse för rollerna i produktionen. För årets uppsättning har över 150 sökanden gjort audition med önskan om att få en av rollerna. Johanna Hillbom har fått en av årets roller och pendlar åtta mil från Uppsala till Farsta. Hon tycker att det är värt både restid och arbetsinsats då det ger så otroligt mycket både som person och artist. Hon får både hålla på med det hon älskar men får också en bra merit för liknande jobb i framtiden.

Den fula ankungen

Regissören Ylva Hillber förklarar att årets uppsättning Honk baseras på Den fula ankungen av H. C. Andersen. Hon menar på att det är en mycket betydelsefull historia om utanförskap och förutfattade meningar. Ett tungt ämne som ändå presenteras i ett lättsamt och trallvänligt format – musikal. Något som alla kan relatera till och uppskatta. Ylva säger att eftersom underhållningsformen musikal är så folklig och faller många i smaken, hoppas hon att alla kommer för att se deras föreställning. Biljettintäkterna ska täcka kostnaderna för uppsättningen som i år räknas ligga på cirka 100 000 kronor. Trots att man varje år oroar sig för att ekonomin ska gå ihop så har man ju lyckats fem gånger innan.

Leave a Comment

mts_howto